'Je merkt aan alles dat PSV het ziet als een topwedstrijd. Zo zien wij het ook'

'Je merkt aan alles dat PSV het ziet als een topwedstrijd. Zo zien wij het ook'

22-09-2017 19:19
27

Erik ten Hag hoopt dat FC Utrecht in de 'topwedstrijd' tegen PSV de nederlaag van vorige week tegen FC Twente wegpoetst. De trainer zag de Domstedelingen als een kaartenhuis in elkaar zakken.

"Je merkt aan alles dat PSV de wedstrijd van zondag ziet als een topwedstrijd. Zo zien wij het ook", zegt Ten Hag op de clubsite. "Als de houding niet goed is, valt alles weg. Het viel tegen FC Twente als een kaartenhuis in elkaar. Ik hoop dat het een eye opener is geweest, dat we beseffen: alles wat we willen, gaat alleen als de houding goed is. Pas als dat zo is, vallen de dingen ook jouw kant op en dwing je het af."

FC Utrecht kan tegen PSV ook putten uit de Europese ervaring. "We hebben al wel topwedstrijden gespeeld dit seizoen, en ook laten zien dat we topploegen kunnen kloppen", doelt Ten Hag op het uitschakelen van Lech Poznan en de thuiszege op Zenit Sint-Petersburg. "Dat vertrouwen moeten we meenemen richting de wedstrijd van zondag. Zeker is dat we tegen PSV heel goed moeten zijn om een resultaat te halen."

De statistieken spreken allerminst in het voordeel van Utrecht, dat slechts twee van 49 laatste duels met PSV in de Eredivisie won en bovendien de laatste negen daarvan verloor. "De recente resultaten tegen PSV zijn niet goed', weet Ten Hag. "Het was voorafgaand aan het seizoen één van onze doelen om dit seizoen in de duels met de topteams niet alleen goed voor de dag te komen, maar ook te winnen."