Nederlandse trainer in Midden-Oosten: Ik werd slachtoffer van mijn eigen succes

  Nederlandse trainer in Midden-Oosten: "Ik werd slachtoffer van mijn eigen succes"

  vrijdag 22 september 2017 om 20:35

  Eelco Schattorie kijkt zijn ogen uit in Oman. De 45-jarige Nederlander heeft veel clubs getraind in het Midden-Oosten, India en Afrika. Hij maakt soms gekke dingen mee.

  Schattorie heeft veel met sjeiks te maken gehad. Hij werd een keer uitgenodigd voor een diner: "Na het eten stond hij op en zei: laten we even een rondje lopen door mijn dierentuin", zegt hij tegen VICE Sports. "Had hij gewoon wilde dieren in zijn achtertuin. Een leeuw bijvoorbeeld. Het was nog wel even de vraag of dat beest zou overleven in die hitte, maar daar maakte de sjeik zich geen zorgen om. Krankzinnig natuurlijk."

  De houdbaarheid van een trainer in het Midden-Oosten is over het algemeen niet heel lang. "Ik heb in Oman bij Fanja gewerkt. Vanaf augustus tot en maart waren we ongeslagen. In de finale van de play-offs verloren we één wedstrijd, de enige in het seizoen. Toen mijn vrouw me oppikte van het vliegveld hoorde ik dat ik was ontslagen. Ik werd slachtoffer van mijn eigen succes. Met een collega had ik die club opgebouwd, maar die mensen dachten dat ze FC Barcelona waren."

  "In Bahrein, bij mijn eerste job als hoofdcoach, werd ik na de eerste competitiewedstrijd ontslagen. Niet alleen vanwege het resultaat, maar ik wilde een speler die door de teammanager werd aangedragen niet hebben. Hij zou daar een flinke commissie op pakken. Het was een beginnersfout die veel coaches maken in het Midden-Oosten. Je moet slim zijn in de omgang met mensen bij de club."

  Schattorie zou graag een keer in Europa aan de slag willen. "Ik heb wel een keer gesolliciteerd bij Go Ahead Eagles, als hoofd opleidingen en coach van het beloftenteam. Het leek me een goede stap. Maar ik zou tussen de 2.000 en 3.000 euro bruto per maand verdienen. Minder verdienen vind ik niet erg, maar dat sloeg nergens op."

  Plaats een reactie

  Lusitano +233
  vrijdag 22 september 2017 om 20:42
  Waarom is dit nieuws? Een onderontwikkeld land op het gebied van tegenslagen accepteren hier in het nieuws brengen. Geldwolf die begrijpt dat als je niet wint direct het vliegtuig la pakken was een betere titel geweest.
  Vind ik leuk
  vrijdag 22 september 2017 om 20:43
  '2.000 tot 3.000 per maand slaat nergens op'.. Daar klappen veel mensen voor in hun handen
  Vind ik leuk
  Sil Meijer +13144
  vrijdag 22 september 2017 om 21:05
  Is vrij weinig dit is nog niet eens het gemiddelde. En ook nog bruto... Dat is dus 1360 tot 2040 netto.... Echt weinig voor een trainer dat is minder dan mijn bijde ouders verdienen met een normale baan...
  Vind ik leuk
  Joen'tje +2220
  vrijdag 22 september 2017 om 22:23
  Maar een baan in de opleidingen van GAE gaat je echt geen tonnen opleveren hoor, heb je die begroting gezien van een JL club?
  Vind ik leuk
  Eimersweide +6593
  vrijdag 22 september 2017 om 23:02
  inderdaad. blijf lekker in het midden oosten, professor schattorie of whatever. niemand in NL zit op je te wachten foeking idiot
  Vind ik leuk
  #Keizerout +22821
  zaterdag 23 september 2017 om 01:36
  *Eelco
  Vind ik leuk
  Alain2708 +10714
  vrijdag 22 september 2017 om 20:43
  Groot gelijk meneer Schattorie!
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Nederlandse trainer in Midden-Oosten: "Ik werd slachtoffer van mijn eigen succes"