Ajax-plaaggeest: 'Bekeren tegen Ajax dus. Ik heb daar goede ervaringen mee'

Ajax-plaaggeest: 'Bekeren tegen Ajax dus. Ik heb daar goede ervaringen mee'

22-09-2017 21:19
20

Cultspits Jack Tuyp kan niet wachten op de ontmoeting in de KNVB Beker met Ajax. De spits van ASV De Dijk bewaart goede herinneringen aan bekerwedstrijden tegen de Amsterdammers. In 2008 schakelde hij Ajax namens FC Volendam uit: 1-0.

"We waren dat seizoen bedroevend gestart, nul uit zeven meen ik. En dan komt Ajax op bezoek", herinnert Tuyp zich in gesprek met Voetbal International. "Maar we speelden echt goed, kregen voor die goal al een paar goede kansen. De uitslag was niet eens onverdiend. De vreugde in het stadion na afloop zal ik niet gauw vergeten."

Donderdagavond werden De Dijk en Ajax aan elkaar gekoppeld. Tuyp lag toen al in bed. "Vader van twee jonge kinderen, dan krijg je dat. Vanmorgen toen ik opstond zat mijn telefoon barstensvol berichtjes en begreep ik dat er iets bijzonders gebeurd was. Bekeren tegen Ajax dus, geweldig. Ik heb daar goede ervaringen mee, ja. Die avond negen jaar geleden was één van mijn hoogtepunten als voetballer."

Tuyp hoopt op een herhaling van de wedstrijd uit 2008, maar blijft realistisch. "Normaal gesproken maken we geen kans, zo eerlijk moet je zijn. De Dijk is ambitieus, wil de tweede profclub van Amsterdam worden, maar dan moet er op allerlei gebieden nog wel veel gebeuren. De Tweede Divisie is ook nog geen Jupiler League. Vooral tactisch ligt het niveau wat lager. Maar we hebben wel wat jongens rondlopen die best een trapje hoger mee zouden kunnen, dus wie weet kunnen we het Ajax nog lastig maken. We hebben niks te verliezen en gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen."