Tweede koploper meldt zich in Jupiler League na doelpuntenregen in Sittard

Tweede koploper meldt zich in Jupiler League na doelpuntenregen in Sittard

22-09-2017 21:57
19

Fortuna Sittard is samen met Jong Ajax koploper van de Jupiler League. De ploeg van Sunday Oliseh haalde flink uit tegen Jong AZ en heeft daardoor net zoveel punten als de jonge Amsterdammers: 5-1.

Fortuna Sittard - Jong AZ 5-1
Al na zeventien minuten spelen stond het 4-1 voor Fortuna. Djibril Dianessy zorgde in de twaalfde en vijftiende minuut voor de 1-0 en de 2-0. AZ deed een minuut later via Tijjani Reijnders wat terug, maar een minuut daarna sloeg Fortuna weer toe via Lisandro Semedo. Toen Perr Schuurs er in de 41e minuut 4-1 van maakte, was de wedstrijd beslist. Semedo maakte er in de tweede helft nog 5-1 van. De ploeg staat nu gedeeld eerste.

MVV - Cambuur 1-1
Bij winst was MVV de nieuwe koploper van de Jupiler League geweest. De Limburgers kwamen thuis echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Cambuur. Aanvaller Jonathan Okita zorgde na twintig minuten spelen voor 1-0 voor MVV. Twintig minuten in de tweede helft trok Martijn Barto de stand gelijk. Door de remise kan koploper Jong Ajax maandag uitlopen op MVV. De Amsterdammers hebben dertien punten.

Almere City - FC Oss
Door een late gelijkmaker is FC Oss er tegen Almere City niet in geslaagd om in punten gelijk te komen met Jong Ajax en Fortuna Sittard. Istvan Bakx en Richard van der Venne zorgden voor de theepauze voor een comfortabele 0-2 voorsprong. Voormalig ADO Den Haag-spits Dennis van der Heijden gooide echter roet in het eten door in de 54e en 88e minuut toe te slaan, waardoor Oss slechts in punten gelijk komt met MVV.

Overige uitslagen:
RKC Waalwijk - Jong FC Utrecht 2-2
FC Volendam - De Graafschap 0-0
FC Emmen - Go Ahead Eagles 0-0
FC Eindhoven - FC Den Bosch 0-1
Helmond Sport - FC Dordrecht 1-2

Maandag
Jong Ajax - Telstar
Jong PSV - NEC