Boze De Jong gaat in kleedkamer tekeer: Dan heb ik straks een hartaanval

Boze De Jong gaat in kleedkamer tekeer: "Dan heb ik straks een hartaanval"

22-09-2017 22:57
13

De Graafschap heeft na de bekeruitschakeling tegen Kozakken Boys ook in de competitie geen goed figuur geslagen. De Doetinchemmers kwamen bij FC Volendam niet verder dan 0-0. Trainer Henk de Jong ging in de rust tekeer tegen zijn spelers vanwege het vertoonde spel.

"In de rust ontplof ik echt. Maar dat kan ik niet iedere week doen, want dan heb ik straks een hartaanval", zegt hij tegen FOX Sports. "De jongens willen ook. De Graafschap is een club met druk. Wij hoeven maar één ding te doen. We kunnen voetballen en moeten met het hart spelen. We moeten gewoon op nul beginnen. Er zit meer in voor ons. We doen onszelf tekort. In de rust moet ik even donderen. Hier kunnen we niet mee doorgaan, dat vind ik zonde."

Ook de meegereisde supporters lieten blijken dat ze niet blij waren met wat de ploeg liet zien. "Op trainingen is het één en al 'bloed, zweet en tranen', wat onze supporters ook zongen na de wedstrijd. En dan beginnen we de wedstrijd en hebben we het anker uit hangen. Daar baalt iedereen van, ook onze fans. Het is een heel duidelijk signaal dat zij afgeven", vertelt De Jong op de clubsite van de Jupiler League-ploeg. Door de remise staat De Graafschap zesde in de Jupiler League.