Oud-Ajacied Sánchez: Iedereen zei tegen me: je moet naar Barcelona

Oud-Ajacied Sánchez: "Iedereen zei tegen me: je moet naar Barcelona"

23-09-2017 00:00
17

Het transferbedrag van veertig miljoen euro heeft bij Davinson Sánchez voor wat extra druk gezorgd. De oud-Ajacied wil een goed figuur slaan bij zijn nieuwe club Tottenham Hotspur.

"Als je ergens komt voor een groot bedrag, wil je het respect van het elftal verdienen", zegt Sánchez in een interview met The Daily Mail. "Dat is geen onzekerheid, maar je wilt dat ze je vertrouwen. De eerste dagen was het wat onwennig, omdat je alleen bent met je gedachten als je voor het eerst de club uit loopt. Nu heb ik het erg naar m'n zin. Deze ploeg vecht al een aantal jaar voor de landstitel en dit jaar willen we het echt voor elkaar krijgen."

Sánchez werd begin vorige zomer door Ajax overgenomen van Nacional, daar waar ook FC Barcelona interesse in hem had. "Iedereen zei tegen me: je moet naar Barcelona. Je bent snel, sterk, technisch. Je bent ervoor geknipt. Maar ik zou daar in eerste instantie in het B-team komen te spelen. Ik wilde op een hoger niveau spelen."

Al na één jaar trok Sánchez de Ajax-deur achter zich dicht. "Ik heb een geweldige tijd gehad bij Ajax, waarin we de Europa League-finale hebben gehaald. Deze zomer was er een hoop rumoer, maar Spurs was de enige club die geïnteresseerd was. Mauricio Pochettino heeft een grote rol gespeeld. Ik zag de kans om als speler te groeien. Hij is een geweldige trainer. Om een geweldige trainer te zijn, moet je ook een geweldig persoon zijn. Hij kan dollen met je, maar op het veld wil je voor hem vechten."