Elia in Istanbul: Dat gedrag van die oplichters vind ik echt vies, man

Elia in Istanbul: "Dat gedrag van die oplichters vind ik echt vies, man"

23-09-2017 07:28
31

In zijn eerste maanden in Istanbul heeft Eljero Elia gemerkt dat hij bedachtzaam moet zijn voor oplichters. Zowel hij als zijn vrouw hebben er sinds zijn transfer van Feyenoord naar Basaksehir mee te maken gekregen.

"Je moet opletten dat ze je niet proberen te naaien", zegt Elia, wiens vrouw zijn verkeerd geparkeerde auto moest ophalen, in een interview met het Algemeen Dagblad. De prijs van 100 lira werd opeens met 900 lira verhoogd. Door zijn telefoon te geven aan de scheldende teammanager van Basaksehir, een club met goede contacten met president Erdogan, werd het voorval opgelost.

"Dat gedrag van die oplichters vind ik echt vies, man. Laatst had ik ook zoiets met een taxiritje, die man dacht me te naaien door hartstikke om te rijden. Ik dacht het niet, Fatih. Heb alleen betaald waar ik om gevraagd had. Je kunt je toch niet voorstellen dat ze dat in Nederland doen?"

In Istanbul heeft Elia een persoonlijke chauffeur die hem in een Mercedes Vito VIP naar de club en door de stad rijdt. De oud-Feyenoorder stelt echter niet bezig te zijn met zijn imago. "Maar ik ben zeker niet de gemiddelde Nederlander. Een normale Nederlandse jongen rijdt niet in een Bentley of in een Rolls-Royce en draagt geen gouden Rolex. Mensen die dat zien, hebben een oordeel, dan volgt automatisch afgunst. Maar als ik het me kan permitteren, er blij van word, mijn familie kan eten en ik er zelf hard voor gewerkt heb, waarom dan niet?"