Koeman hekelt opmerking Mourinho: 'Verzet me daartegen, slaat nergens op'

Koeman hekelt opmerking Mourinho: 'Verzet me daartegen, slaat nergens op'

23-09-2017 07:50
16

Ronald Koeman vindt de opmerking van José Mourinho in het programmaboekje van Manchester United totaal onrealistisch. De manager van Manchester United schreef in een artikel dat Everton een ploeg is voor de top van de Premier League.

"Nu weet ik wel dat Mourinho een tactisch meester is, maar kom op", zegt Koeman in een interview in het Algemeen Dagblad. "Wij kochten dure spelers, maar ook jonge, voor de lange termijn. Bovendien: de markt is hier totaal anders, en vergeet niet dat we Romelu Lukaku ook hebben verkocht voor 90 miljoen, hè. Andere clubs hebben nog veel grotere budgetten, en bovendien: de absolute topspelers kiezen nog steeds voor Chelsea, United, City of Arsenal."

"Het is echt niet zo dat wij iedereen maar kunnen halen", vervolgt Koeman. "Ook daarom hebben we veelal in jonge, talentvolle spelers geïnvesteerd." Feit is wel dat Everton het seizoen, mede door een zwaar programma, slecht begonnen is. "Ik snap ook wel hoe het werkt natuurlijk: op een gegeven moment moet je gewoon gaan winnen. Maar ik verzet me tegen mensen die nu roepen dat wij in de top 4 moeten staan. Dat slaat nergens op."