Weerzien met Ajax na moeilijke tijd: Heeft niets met revanchegevoelens te maken

Weerzien met Ajax na moeilijke tijd: "Heeft niets met revanchegevoelens te maken"

23-09-2017 08:45
9

De bij Vitesse opgeleefde Thulani Serero staat dit weekend tegenover zijn oude club Ajax. De middenvelder wil niet te zwaar tillen aan het weerzien met zijn voormalig werkgever, waar hij goede, maar ook slechte tijden kende.

Serero raakte bij Ajax overbodig en zag zijn parkeerplaats en plek in de kleedkamer afgepakt worden door de clubleiding. Toch koestert de Zuid-Afrikaan geen wrok. "Ik wil er niet al te veel sentiment aan koppelen", zegt Serero tegen de Gelderlander. "Ja, ik heb bij Ajax gevoetbald. En ja, ik heb veel aan de club te danken. Ik ben er in alles wijzer geworden. Ik heb ook geleerd van tegenslag."

Wedden

Meer odds

"Maar ik ben nu in een nieuwe fase van mijn loopbaan terecht gekomen. Ik moet met Vitesse tegen Ajax. Dat is gewoon een wedstrijd in de competitie. Niets meer en niets minder", is Serero, die een uiterst belangrijke schakel is in Arnhem, nuchter. "Druk ervaar ik niet. Ik wil gewoon goed voetballen. Met de stijl van Ajax en Vitesse moet er een mooie, open wedstrijd kunnen ontstaan. Dat vind ik mooi. Dat is de kern van voetballen. En dan telt uiteraard de winst. Het is Ajax, maar ik sta in het veld om te winnen. Dat heeft niets met revanchegevoelens te maken. Dat is gewoon pure sportbeleving."