Fraser witheet: 'Alles wat we hebben opgebouwd, is tenietgedaan'

Fraser witheet: 'Alles wat we hebben opgebouwd, is tenietgedaan'

23-09-2017 10:22
45

Pas ná de competitieduels met Ajax en FC Utrecht gaat Vitesse-trainer Henk Fraser een pittig gesprek voeren over het bekerdebacle van eerder deze week. Dat zegt hij zaterdag tegen de NOS. De bekerhouder uit Arnhem leed dinsdag een historisch nederlaag tegen amateurclub Swift. 

Daarmee werd Vitesse de eerste club ooit die als winnaar al in de eerste ronde werd uitgeschakeld, en dat nota bene door amateurs. Fraser miste de onthutsende nederlaag door ziekte. Voor de camera blijft hij rustig. "Soms zeggen stiltes meer. Volwassen mensen willen blijkbaar af en toe als kinderen worden behandeld. Want natuurlijk was de nederlaag tegen Swift kinderlijk."

De komende weken speelt Vitesse wedstrijden tegen Ajax, OGC Nice en FC Utrecht. "Daarom heb ik de bekerwedstrijd even geparkeerd. Misschien ga ik het bespreken in de interlandweek die volgt na Utrecht. Dan lijkt het mosterd na de maaltijd, maar de spelers beseffen dat ik me mateloos erger aan deze prestatie."

"Alles wat we in een jaar hebben opgebouwd, inclusief de gunfactor, hebben we tenietgedaan. Iedereen die bij deze club betrokken is, was geïrriteerd", vervolgt Fraser. "Ik neem aan dat de spelers daar ook mee zitten."