Keuze van Heerenveen en Streppel doet pijn: 'Tijd nodig om het plek te geven'

Keuze van Heerenveen en Streppel doet pijn: 'Tijd nodig om het plek te geven'

23-09-2017 10:38
7

Wouter van der Steen heeft een tijdje in zijn maag gezeten met de komst van Martin Hansen naar Friesland. Op deadlineday huurde sc Heerenveen de ervaren Deen, omdat eerste doelman Warner Hahn voorlopig niet inzetbaar is. Van der Steen hoopte juist dat híj eerst keus onder de lat ging worden.  

"Dat heeft de eerste dagen wel pijn gedaan", aldus Van der Steen in gesprek met Omrop Fryslan. "Ik heb wel wat tijd nodig gehad om dat een plekje te geven. Maar daarna kwam ook wel weer snel het besef: ik moet door. Ik moet gewoon keihard werken en trainen want anders gaat het niet alleen ten koste van Heerenveen, maar ook van mezelf."

Afgelopen week stond hij tijdens het bekerduel met Excelsior weer onder de lat. "Nu ben ik alleen maar blij dat ik woensdag heb mogen spelen en dat het op deze manier is gegaan." Feit blijft dat de komst van Hansen hem rauw op zijn dak is gevallen, zéker omdat Van der Steen het een aantal keer prima deed in de wedstrijden daarvoor. Hij kreeg ook complimenten van trainer Jurgen Streppel. 

"Ja, daarom is het ook wel moeilijk. Maar Heerenveen is er niet om Wouter van der Steen te pleasen, zij willen gewoon Europees voetbal halen."