'Ajax kon me geen vaste plek bij het eerste beloven, daarom de keuze gemaakt'

'Ajax kon me geen vaste plek bij het eerste beloven, daarom de keuze gemaakt'

23-09-2017 13:32
25

Pelle Clement verliet Ajax voor dit seizoen voor Reading. De uitkomst van een gesprek met trainer Marcel Keizer was daar de aanleiding voor.

De coach liet Clement weten dat er geen vaste plek in het eerste elftal van Ajax voor hem was weggelegd. "Ik wilde per se deel uitmaken van het eerste elftal en heb nog met Marcel Keizer gezeten toen bekend werd dat hij hoofdcoach werd. Ik had echt een hele goede band met hem, dus we konden een goed en open gesprek hebben", zegt Clement in gesprek met Ajax1.

"Ik heb mijn voorwaarden aangegeven en gezegd dat ik anders een hele mooie optie had, waar ik wel voor openstond. Ajax kon mij op dat moment nog geen vaste plek bij het eerste elftal beloven en daardoor heb ik de keuze gemaakt om te vertrekken. Ik wilde het al vroeg weten, omdat ik graag de hele voorbereiding bij een club mee wilde maken. Omdat ik nog een contract had voor één jaar, is een verhuur ook nooit een optie geweest", vertelt Clement, tot nu toe goed voor vier wedstrijden in het Championship.