Klagende Keizer is 'prooi' van de media: 'Als zij bloed ruiken, slaan ze toe'

Klagende Keizer is 'prooi' van de media: 'Als zij bloed ruiken, slaan ze toe'

23-09-2017 15:07
44

Het was wellicht niet zo verstandig van Ajax-trainer Marcel Keizer om vrijdag kritiek te uiten op de Nederlandse media. David Endt zegt dat bij radioshow NH Sportcafé. Keizer vindt dat Ajax onnodig hard is aangepakt in een periode dat er nog volop verdriet was om de situatie rond Abdelhak Nouri. 

"Ik begrijp dat de emotie speelt en het is ook terecht dat hij er zo tegen aankijkt. Maar je weet dat er in de voetbalwereld veel haaien zijn en als zij bloed ruiken, slaan ze direct toe", steekt Endt - voormalig perschef in Amsterdam - van wal. 

"In dat opzicht is Marcel Keizer nu een prooi. Er wordt ingehakt op de Europese uitschakeling. De media hebben eigen belangen en zij hebben geen boodschap aan wat de trainer vindt. Daar moet je in de top tegen kunnen."

Endt snapt de reactie van Keizer overigens wel. "Hij ziet hoe het er werkelijk voor staat in het team. Toch roept deze reactie ook weer een tegenreactie op. Daar moet je slim mee omgaan. Je moet je niet kwetsbaar tonen. Als je het nu zo gaat benoemen, maakt het je nóg kwetsbaarder. Dat is heel vervelend."