Spektakel in Londense derby tussen West Ham en Spurs: 5 goals, Eriksen belangrijk

Spektakel in Londense derby tussen West Ham en Spurs: 5 goals, Eriksen belangrijk

23-09-2017 15:24
9

Een boeiende Londense clash tussen West Ham United en Tottenham Hotspur is zaterdagmiddag geëindigd in een 3-2 overwinning voor de gasten. Harry Kane maakte twee goals namens Spurs, Christian Eriksen tekende voor de derde treffer. 

West Ham, dat slecht aan het seizoen is begonnen, startte sterk in het eigen London Stadium. Het was echter Tottenham dat via Kane op voorsprong kwam. Eriksen verstuurde een slimme pass op Dele Alli en hij vond Kane in het strafschopgebied. De goalgetter van Spurs kopte van dichtbij hard raak. 

Enkele minuten later was het al 0-2. Jan Vertonghen speelde een hoofdrol bij die goal. Na een hele fraaie solo van de verdediger speelde hij Alli vrij voor West Ham-goalie Joe Hart. De doelman keerde in eerste instantie de inzet van Alli, maar de rebound was voor Kane. Het was zijn elfde doelpunt in zijn laatste vijf uitwedstrijden. 

De wedstrijd leek volledig beslist te zijn toen Eriksen vrij snel na de pauze de 0-3 binnenknalde. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de Deense spelmaker raak. West Ham deed echter snel wat terug. Javier Hernández kopte van dichtbij raak. 

Spurs-back Serge Aurier bracht zijn club verder in de problemen door in de 70e minuut zijn tweede gele kaart te pakken. Tottenham werd daarna achteruit gedwongen door de thuisploeg, die vijf minuten voor tijd de 3-2 maakte via Cheikhou Kouyaté. Verder dan die treffer kwam The Hammers niet meer. Spurs stijgt door de zege naar de derde plaats op de Premier League-ranglijst.