Rekik schlemiel bij verliezend Hertha, Hoffenheim stoot Bosz van eerste plek af

Rekik schlemiel bij verliezend Hertha, Hoffenheim stoot Bosz van eerste plek af

23-09-2017 17:25
12

Het Hertha BSC van Karim Rekik is zaterdagmiddag met 1-0 onderuit gegaan bij FSV Mainz. De Nederlandse verdediger werd de schlemiel van de middag: zijn overtreding leidde de penalty in waaruit Pablo de Blasis de winnende treffer binnenschoot. Jetro Willems en Jonathan de Guzman verloren met Eintracht Frankfurt bij RB Leipzig. 

Middenmoter Hertha speelde weinig klaar bij Mainz, dat dit seizoen pas drie punten verzamelde en daardoor onderaan de ranglijst bungelt. Een doelpunt van De Blasis in de 54e minuut was voor Mainz echter genoeg om de tweede zege van het seizoen te pakken. Een overtreding van Rekik in het strafschopgebied weer in eerste instantie niet bestraft. Na inmenging van de videoscheids ging de bal echter alsnog op de stip. Rekik kreeg geel en de penalty werd benut. 

RB Leipzig maakte een sprongetje op de ranglijst door in eigen huis met 2-1 te winnen van Eintracht Frankfurt. Namens de thuisploeg scoorden Jean-Kevin Augustin en Timo Werner. Een kwartier voor tijd deed Ante Rebic nog wat terug. Bij Frankfurt stonden Willems en De Guzman negentig minuten in het veld. Sébastien Haller werd na een uur gewisseld. 

Schalke 04 ging met 2-0 onderuit bij TSG Hoffenheim. Dennis Geiger en Lukas Rupp scoorden. In de wedstrijdselectie van Hoffenheim was opnieuw geen plek voor Justin Hoogma.  Hoffenheim gaat dankzij de zege aan kop in de Bundesliga. Het Borussia Dortmund van trainer Peter Bosz kan later op de dag de eerste plaats terugpakken. Om 18.30 uur komt Borussia Mönchengladbach op bezoek. 

Overige uitslagen
Werder Bremen - SC Freiburg 0-0
VfB Stuttgart- FC Augsburg 0-0