'Ajax zou daar gebaat bij zijn, dan kun je zowel Huntelaar als Dolberg goed kwijt'

'Ajax zou daar gebaat bij zijn, dan kun je zowel Huntelaar als Dolberg goed kwijt'

23-09-2017 19:32
10

Aad de Mos vindt dat Marcel Keizer onterecht veel kritiek krijgt bij Ajax. De analist heeft wel een duidelijk advies voor de oefenmeester van de Amsterdammers: verander het systeem.

"Hij is begonnen zoals Peter Bosz is begonnen verleden jaar. Ook met veel verliespunten en zoekende", zegt De Mos tegen Telesport. "Op het moment dat de puzzelstukjes in elkaar vallen wordt het voor de trainer ook allemaal makkelijker. De trainer verliest, de spelers winnen. Alles wat negatief is, komt bij hem terecht. Dat is niet terecht."

De Mos ziet echter dat de prestaties tegenvallen. "Ajax laat te pas en te onpas punten liggen. Ze spelen ook geen geweldig voetbal. Er is nog veel onduidelijkheid bij dit Ajax." De oud-trainer van de Amsterdammers heeft een duidelijke mening. "Ik denk dat Ajax gebaat zou zijn bij een 3-4-3 opstelling. Daar kun je zowel Huntelaar als Dolberg goed in kwijt en je zijkanten zijn dan goed bezet."

Ajax hoopt het vertrouwen zondag op te vijzelen tegen Vitesse, dat eveneens niet in grootse doen lijkt. Aad de Mos ziet dat het 'moeten' ontbreekt in Arnhem. "Henk Fraser is een absolute winnaar die stuit dat ook tegen de borst. De spelers kunnen daar wel mee omgaan. Het verschil in mentaliteit is heel groot. Dat geeft soms fricties. Dan kies ik toch partij voor Fraser."