Koeman geeft credits aan ex-banneling: 'De wereld ziet er totaal anders uit'

Koeman geeft credits aan ex-banneling: 'De wereld ziet er totaal anders uit'

23-09-2017 20:05
8

Ronald Koeman is Oumar Niasse dankbaar na de 2-1 zege op Bournemouth. De aanvaller nam als invaller beide goals voor zijn rekening, waardoor de wereld er voor Everton een stuk rooskleuriger uitziet.

Bij een 0-1 achterstand besloot Koeman Davy Klaassen en Wayne Rooney te wisselen voor Niasse en Tom Davies. "Het was een lastige wedstrijd", analyseert Koeman bij de BBC. "We creëerden niet veel kansen en we namen de juiste beslissing om na de 0-1 wat anders te proberen. We gingen met twee aanvallers spelen en zochten directer de aanval. Maar de spelers – Niasse en Davies – verdienen de credits. Zij deden het goed na een moeilijke periode. Ze toonden karakter."

Niasse werd afgelopen seizoen nog verbannen door Koeman, maar sloot weer aan nadat hij deze zomer geen nieuwe club wist te vinden. "Hij heeft lang gewacht op zijn kans en heeft die nu gepakt", zegt de Nederlandse manager over de 27-jarige Senegalees. "Daar draait het om in het leven, dat je de mogelijkheden die je krijgt benut. Oumar maakte vandaag het verschil met twee goede goals."

Na een moeizame start kan Koeman weer vooruit kijken. "Er waren veel emoties en het was een lastige wedstrijd. Het was belangrijk dat we opstonden nadat we met 0-1 achter kwamen. Na de zege ziet de wereld er totaal anders uit. Je hebt van die sleutelmomenten in een seizoen en dit was een grote zege die iedereen een boost geeft."