Feyenoord-afscheid na 9,5 jaar: 'Wedstrijd tegen NAC is laatste thuiswedstrijd'

Feyenoord-afscheid na 9,5 jaar: 'Wedstrijd tegen NAC is laatste thuiswedstrijd'

23-09-2017 21:12
11

De wedstrijd tegen NAC Breda is de laatste thuiswedstrijd voor Eric Gudde. De algemeen directeur van Feyenoord ruilt zijn functie in voor een rol als directeur betaald voetbal van de KNVB. Eind september legt hij zijn taken neer. Hij wordt vervangen door NOS-directeur Jan de Jong.

"Het voelt apart", bekent hij tegen RTV Rijnmond. "Dat is de hele week al zo. Laatste directieoverleg, laatste vergadering. Het is zoals het is en ik sta er nog steeds achter. Afscheid nemen is altijd lastig. Het komt heel dichtbij. Het is aftellen in kleine cijfers. Dit is de laatste thuiswedstrijd. Dinsdag tegen SSC Napoli is de laatste uitwedstrijd. Ik vind het vervelend dat er dan geen eigen fans bij zijn, maar het is zoals het is."

Gudde heeft zin in zijn nieuwe baan bij de KNVB. Er is een hoop werk aan de winkel. "Het is een uitdaging in lettertype 20. Er volgt echt even een lange vakantie. Dinsdag 7 november start ik in Zeist. Waar ik aan begin? Daar ga ik in Australië rustig over nadenken. De inhoud houd ik nog even voor me."

Gudde voelde er niet veel voor om bij een andere Eredivisie-club aan de slag te gaan. "Binnen Nederland was dit het enige dat nog kon. Als je 9,5 jaar directeur van Feyenoord bent geweest is een transfer naar een andere club niet aan de orde. Het is een heel mooie job waar ik nog vier jaar gas kan geven."