ADO wint thuis van Sparta door geweldenaar El Khayati

ADO wint thuis van Sparta door geweldenaar El Khayati

23-09-2017 22:37
47

ADO Den Haag heeft thuis op zakelijke wijze gewonnen van Sparta. In het Kyocera Stadion zegevierde de ploeg van Alfons Groenendijk met 1-0 door een goal van Abdenasser El Khayati.

ADO mocht in de eerste 45 minuten grote kansen noteren, maar de formatie van Groenendijk had het vizier niet op scherp staan. Sparta kon er weinig tegenover brengen en hoopte op hier en daar een uitbraak. Nadat Sparta vijf minuten in de tweede helft een grote kans op 0-1 liet liggen, schoot El Khayati wél raak. De middenvelder zette de aanval zelf op om vervolgens op fraaie en subtiele wijze af te ronden.

Vlak na de 1-0 werd de schiettent geopend. Sparta-doelman Roy Kortsmit redde zijn ploeg met vier fraaie reddingen in tien seconden tijd. Nadat de ploeg van Alex Pastoor gewisseld had, werd het sterker en kwam ADO regelmatig in de problemen door onder andere een schot op de paal van Robert Mühren. El Khayati had tien minuten voor tijd de 2-0 op zijn voet, maar maakte ruzie met de bal.

In de blessuretijd zag ADO een doelpunt nog afgekeurd worden vanwege buitenspel. De ploeg wint echter wel en staat nu elfde in de Eredivisie. Sparta moet zich grotere zorgen gaan maken door de derde nederlaag van het seizoen.