Janssen in Turkije: 'Gekkenhuis. Dit heb ik nog nooit meegemaakt'

Janssen in Turkije: 'Gekkenhuis. Dit heb ik nog nooit meegemaakt'

23-09-2017 23:26
24

Vincent Janssen kon in zijn eerste Turkse topper tussen Fenerbahçe en Besiktas direct belangrijk zijn. De spits van Oranje verdiende twee strafschoppen, waarvan hij er zelf een mocht nemen: 2-1.

In de wedstrijd vielen er maar liefst vijf rode kaarten. "Het was gekkenhuis", zegt Janssen tegen de NOS. "Hoe zo'n wedstrijd beleefd wordt heb ik nog nooit meegemaakt. Er is een hoop in die wedstrijd gebeurd. Dat zijn de derby's hier. Een groot gekkenhuis. Ze gooien alles wat ze hebben in die wedstrijd. Dat is mooi om mee te maken. Ik ben daardoor ook hierheen gekomen. Ik wil spelen en belangrijk zijn voor de ploeg. Het is lekker dat je dan twee penalty's veroorzaakt en er zelf een mag nemen."

Babel reageert bevestigend op de vraag of de wedstrijd een echte Turkse topper was. "Zo kun je het echt noemen", zegt hij lachend. "Je hebt het soms weleens over thuisvoordeel. In Turkije heb je dat echt. Ik weet niet of het bewust is, maar het lijkt alsof scheidsrechters zich sneller geïntimideerd voelen. Ik zeg niet dat het zo is, maar daar lijkt het op. Als je thuis speelt, voel je je net iets meer beschermd. Het is makkelijk om de scheidsrechter de schuld te geven, maar wij hebben ons niveau niet gehaald."