Droomstart Bosz: 'Geen tijd voor drie passes en hadden de bal meteen terug'

Droomstart Bosz: 'Geen tijd voor drie passes en hadden de bal meteen terug'

24-09-2017 07:36
16

Peter Bosz beleeft een droomstart als trainer van Borussia Dortmund. De Nederlander kan niet anders dan complimenten uitdelen na de overtuigende 6-1 zege op Borussia Mönchengladbach.

Dortmund tankte zodoende vertrouwen voor het Champions League-duel met Real Madrid dinsdag. "Gladbach is wat anders dan Real Madrid, maar we gaan alles proberen. Al wil ik vanavond nog niet denken aan Real", stelt Bosz in Duitse media, waaronder Kicker.

De van Ajax overgekomen oefenmeester is in zijn nopjes met de manier waarop zijn elftal de middenmoter kapot speelde. "Je kunt niet met 6-1 winnen van zo'n goed georganiseerde ploeg als alleen de twee aanvallers goed hebben gespeeld. We gaven de tegenstander geen tijd voor twee of drie passes en hadden de bal direct terug. We deden het erg goed, in balbezit en zonder bal."

Volgens Bosz werkte het combinatiespel uitputtend voor de tegenstander. "Mönchengladbach zakte ver terug en wij lieten de bal goed gaan, dus uiteindelijk werd de tegenstander gewoon moe." Dortmund gaat met zestien punten uit zes duels aan kop in de Bundesliga. Het doelsaldo is met 19-1 eveneens indrukwekkend.