'PSV is ook een leuke club. Maar bij Ajax breken jeugdspelers sneller door'

'PSV is ook een leuke club. Maar bij Ajax breken jeugdspelers sneller door'

24-09-2017 08:34
63

Frenkie de Jong ontwikkelt zich in razend tempo bij Ajax. De twintigjarige middenvelder lijkt de slag met Lasse Schöne op het middenveld voorlopig te hebben gewonnen. Hij heeft desondanks de nodige verbeterpunten voor zichzelf.

"Ik hoop niet dat ik mijn plafond heb bereikt op mijn twintigste", zegt De Jong tegen de NOS. "Soms ben ik iets te lang aan de bal. Ik denk ook dat mijn rendement hoger kan; ik moet meer scoren en assists geven. Ik vind dat ik mezelf ook meer in scoringspositie moet brengen, in mijn aanname al. En in de omschakeling kan ik wel wat agressiever zijn."

Ajax krijgt vaak kritiek over het gebrek aan fysiek, maar De Jong voelt zich niet aangesproken. "Ik denk niet dat het nodig is om fysiek te zijn. Het is een kwaliteit als je fysiek sterk bent, maar ik denk dat voetbal altijd wint van fysiek. Ik doe veel in de gym, maar dan vooral explosiviteit en romptraining. Ik denk dat het voor mijn spel niet goed is als ik twee bij twee meter word."

De Jong verruilde Willem II twee jaar geleden voor Ajax, dat PSV aftroefde. "Ik heb een goed gesprek gehad bij PSV, met Marcel Brands. Ook een leuke club, daar niet van. Maar bij Ajax breken over het algemeen jeugdspelers iets sneller door." Bovendien stapten Frank de Boer en Jaap Stam tijdens zijn eerste gesprek binnen. "Dat zijn je idolen. Hartstikke mooi als zij binnenkomen, dan raak je wel onder de indruk..."