'Helemaal gek' na historische overwinning: Dat flikken wij toch maar effe

'Helemaal gek' na historische overwinning: "Dat flikken wij toch maar effe"

24-09-2017 08:48
23

Giovanni Korte kan zijn geluk niet op. De vleugelaanvaller opende zaterdagavond tegen Feyenoord de score voor NAC Breda, dat uiteindelijk met 0-2 won in De Kuip.

"Scoren in De Kuip. Ik werd helemaal gek man. En nog winnen ook. Ik hoorde dat dit de eerste competitiezege is van NAC hier. Dat flikken wij toch maar effe", zegt Korte tegen BN/De Stem. Het was een topavond voor de Hagenaar. "Voor mezelf heb ik een lekkere wedstrijd gespeeld. Diep gaan, vallen vasthouden. Het ging allemaal lekker vanavond."

Wedden

Meer odds

"Feyenoord had in het begin het meeste balbezit, maar ze kwamen er gewoon niet doorheen", vervolgt Korte. "Wij waren gevaarlijker in de counter. En toen kwam die goal. Angelino gooide de bal voor het doel, Thierry (Ambrose) kopte hem door en ik stond helemaal vrij. Ik schrok er zelf ook wel een beetje van hoe vrij ik stond. Ik wist wel dat die bal kon komen. Thierry is sterk in de lucht en dan sta ik daar: Lekker goaltje toch."

Bij de 0-2 stond Korte niet meer op het veld. "Ik had kramp in beide benen. Woensdag had ik nog negentig minuten gespeeld. Toen grapten we na die nederlaag nog: 'dan winnen we toch zaterdag van Feyenoord'."