Ten Hag roemt PSV-collega: 'Hij doorziet situaties onvoorstelbaar snel'

Ten Hag roemt PSV-collega: 'Hij doorziet situaties onvoorstelbaar snel'

24-09-2017 10:19
14

Erik ten Hag en Phillip Cocu werkten aan de zijde van toenmalig trainer Fred Rutten tussen 2009 en 2012 samen bij PSV. Volgens de huidige oefenmeester van FC Utrecht legden de twee een stevig fundament neer, waar PSV jarenlang profijt van heeft gehad.

"Heb je het alleen al over de jeugdopleiding, dan zijn van daaruit jongens naar het eerste elftal doorgegroeid, zoals Zoet, Brenet, Locadia, Depay, Labyad, Willems, Hendrix, Bakkali, Bazoer en Pereira", vertelt Ten Hag in gesprek met de NOS. "Stuk voor stuk spelers die nu op een heel hoog niveau spelen."

Toch won PSV onder het trio Rutten, Cocu en Ten Hag geen prijs. "Ik heb bij PSV een hele goede tijd gehad met Fred Rutten en Phillip Cocu. We hebben het alleen niet kunnen verzilveren", zegt Ten Hag. "Ik denk dat het een rol heeft gespeeld dat het eerste seizoen Danko Lazovic na de winterse transferperiode is verkocht. En Ibrahim Afellay tijdens de winterstop in het tweede seizoen."

Ten Hag roemt zijn toenmalige mede-assistent Cocu. "Ik heb op een hele prettige manier toen met Cocu samengewerkt en ook veel van hem geleerd. Hij heeft natuurlijk op een heel hoog niveau gespeeld en doorziet situaties onvoorstelbaar snel. Zijn kwaliteit staat buiten kijf." De twee staan zondagmiddag tegenover elkaar als coaches van FC Utrecht en PSV.