'Dan kreeg ik een appje van mensen nadat er Feyenoord-fans in m'n tuin stonden'

'Dan kreeg ik een appje van mensen nadat er Feyenoord-fans in m'n tuin stonden'

24-09-2017 12:49
7

De afzwaaiende Feyenoord-directeur Eric Gudde heeft het in 9,5 jaar tijd bij vlagen erg zwaar gehad in Rotterdam-Zuid. Op momenten dat de club onder water stond, kwamen er zelfs boze supporters verhaal halen bij Gudde thuis.

"Intern bouw je een band met de mensen op. Er is daar nooit twijfel over mij geweest. De verhouding met de mensen bij Feyenoord is geweldig", zegt Gudde bij De Tafel van Kees van FOX Sports. "Het is ook heel moeilijk afscheid nemen. Ik heb een directieteam kunnen formeren met Martin van Geel, Mark Koevermans, Joris van Benthem en Raymond Salomon. Daar ben ik apetrots op. Ik kon ook altijd rekenen op het thuisfront. Als je die steun hebt... Onverwachts kwam er ook steun uit andere hoeken."

Op het moment dat de club er niet goed voor stond, waren supporters er als de kippen bij om verhaal te halen. "Dan kreeg ik een appje van mensen nadat er mensen in m'n tuin hadden gestaan, met spandoeken kwamen of nadat het op social media losbarstte. Toen dacht ik: oh, er zijn mensen die er anders over denken. Maar ik heb steun uit de goede hoek gekregen."