Cocu troeft Ten Hag tactisch af en wordt beloond met doelpuntenregen PSV

Cocu troeft Ten Hag tactisch af en wordt beloond met doelpuntenregen PSV

24-09-2017 14:19
122

PSV heeft zondag een verrassend grote overwinning geboekt op bezoek bij FC Utrecht. In de Galgenwaard wonnen de Eindhovenaren met 1-7, mede door vier goals van Jürgen Locadia.

PSV gaf Utrecht een lesje effectiviteit in de Galgenwaard. Locadia maakte na zestien minuten de 0-1 en enkele minuten later was het 1-1 door een benutte penalty van oud-PSV'er Zakaria Labyad. Nicolas Isimat-Mirin veroorzaakte de strafschop door onnodig om de nek van Jean-Christophe Bahebeck te gaan hangen.

Utrecht en PSV gaven elkaar vervolgens geen duimbreed toe, kregen beide goede kansen op de 1-2, maar uiteindelijk waren het weer de Eindhovenaren die scoorden. Hirving Lozano, terug van een schorsing van twee wedstrijden, tikte de bal bij de tweede paal binnen na goed voorbereidend werk van Locadia.

In de tweede helft ging het vervolgens hard. Phillip Cocu troefde met zijn 5-3-2-formatie de vergelijkbare opstelling van Erik ten Hag op alle fronten af en werd beloond met een doelpuntenregen. Achtereenvolgens Locadia, Locadia, Marco van Ginkel, weer Locadia en Steven Bergwijn voerden de score op naar 1-7. In de slotfase kreeg Utrecht-back Giovanni Troupée ook nog een rode kaart.

Door de ruime overwinning klimt PSV naar de koppositie in de Eredivisie, met vijftien punten. Dat is er één meer dan sc Heerenveen. Utrecht maakt opnieuw een pas op de plaats en is de nummer acht. Vorige week was FC Twente al met 4-0 te sterk voor de ploeg van Ten Hag.