Update: De Ligt loopt hersenschudding op en blijft nacht in ziekenhuis

Update: De Ligt loopt hersenschudding op en blijft nacht in ziekenhuis

24-09-2017 18:47
32

Slecht nieuws voor Ajax en Matthijs de Ligt. De verdediger lijkt tijdens het thuisduel met Vitesse een zware hersenschudding te hebben opgelopen. Ajax meldt dat zondagmiddag via de officiële kanalen. 

De Ligt werd tijdens de eerste helft gewisseld nadat hij met zijn hoofd hard tegen Tim Matavz was aangebotst. Met een brancard verliet hij het veld. 'Naar het zich laat aanzien heet Matthijs de Ligt een zware hersenschudding. Veel sterkte Matthijs!', valt er te lezen op het Twitter-account van de Amsterdamse club. 

Ajax-trainer Marcel Keizer gebruikte het nare incident rond De Ligt om Kasper Dolberg in het veld te brengen. De Deen begon tegen Vitesse op de bank. Keizer was gedwongen om zijn tactiek om te gooien na een dramatisch begin van zijn elftal. Ajax bakte er in de eerste helft niets van tegen de Arnhemmers. Na 45 minuten voetbal stond het 0-2 in de Johan Cruijff Arena.

Update 18.47: Ajax bevestigt zondagavond in een tweede update dat Matthijs de Ligt een hersenschudding heeft opgelopen. De Amsterdammers spreken niet meer van een zware variant. De achttienjarige verdediger blijft wel ter observatie een nachtje in het ziekenhuis.