Effectief FC Groningen maakt snel weer einde aan 'vorm' FC Twente

24-09-2017 16:20
18

FC Twente is tegen een nederlaag opgelopen in de Eredivisie. Na het sterke optreden tegen FC Utrecht afgelopen weekend (4-0 winst) was FC Groningen in het NoordLease Stadion met 1-0 te sterk voor de Tukkers.

Met Ritsu Doan - tegen Hercules afgelopen week (4-2) scorende debutant - in de basis, begon FC Groningen twijfelachtig aan het duel met de Tukkers, die met Haris Vuckic in plaats van Danny Holla op het middenveld speelden. De gehele eerste helft wist de thuisploeg weinig kansen te creëren, waar ook FC Twente amper wist te imponeren.

In de tweede helft kende FC Groningen echter een bliksemstart. Na zes minuten was het raak voor Oussama Idrissi, die goed uithaalde na een geblokt schot van Doan.

Met de invallende aanvallers Adnane Tighadouini, Marko Kvasina en Isaac Buckley probeerde FC Twente nog de gelijkmaker te forceren, maar dit was tevergeefs. Door de 1-0 overwinning van FC Groningen stijgt de ploeg naar de tiende plek. FC Twente blijft steken op slechts drie punten uit zes duels en blijft daarmee de nummer zestien van de competitie.