Keizer houdt duo van 11 miljoen op Ajax-bank: Moet bijgespijkerd worden

Keizer houdt duo van 11 miljoen op Ajax-bank: "Moet bijgespijkerd worden"

24-09-2017 18:21
61

Ajax betaalde deze zomer 11 miljoen euro voor de verdedigers Max Wöber en Luis Manuel Orejuela, maar de nieuwelingen komen nog niet in het Amsterdamse stuk voor. Marcel Keizer verklaart.

De Ajax-trainer vindt zowel Wöber (19) als Orejuela (22) nog niet klaar voor meer speelminuten. In de eerste helft van het verloren competitieduel met Vitesse (1-2) was hij van plan Mitchell Dijks te wisselen voor Kasper Dolberg, maar Dijks kon uiteindelijk de volledige negentig minuten blijven staan door het uitvallen van Matthijs de Ligt.

"We hebben twee nieuwe jongens op de bank", doelt Keizer tegenover de NOS op Wöber en Orejuela, "maar die moeten nog wennen aan ons spel. Dan is het logische keuze dat je met drie achterop gaat spelen."

Bij FOX Sports sprak de Ajax-trainer woorden van gelijke strekking. "De jongens op de bank zijn er nog niet klaar voor om achterin te spelen bij ons. Dan is de enige keuze een middenvelder of aanvaller erbij. Wöber is er net en heeft een aantal trainingen meegedaan en een wedstrijdje gespeeld tegen Scheveningen. Hij moet nog bijgespijkerd worden, maar dat gaat wel goed komen."