Horrorstart, paal en lat breken AZ op: primeur voor specialist Bruins

Horrorstart, paal en lat breken AZ op: primeur voor specialist Bruins

24-09-2017 18:34
24

AZ heeft zondag nagelaten weer samen met PSV de koppositie in de Eredivisie te pakken. Een erbarmelijke start tegen Excelsior brak de Alkmaarders op: 0-2.

In het AFAS Stadion was nog geen minuut gespeeld toen Jonas Svensson een penalty veroorzaakte. Dat cadeautje werd simpel uitgepakt door Luigi Bruins. AZ was het spoor volledig bijster en had geluk dat het in de minuten na de snelle openingstreffer niet nog meer goals om de oren kreeg. Vooral de teruggekeerde Ron Vlaar grossierde in fouten.

Uiteindelijk was het binnen zeven minuten toch weer raak voor Excelsior. Vlaar 'bekroonde' zijn horrorstart door een tweede penalty te veroorzaken, waarna Bruins weer achter de bal ging staan en dit keer de bal in de andere hoek schoot: 0-2. Bruins is daarmee de eerste Eredivisie-speler ooit die binnen acht minuten twee pingels benut.

AZ moest op jacht naar de aansluitingstreffer, kwam meerdere keren in de buurt, maar slaagde er niet meer in qua score dichterbij te komen. Topscorer Wout Weghorst mikte een bal op de lat en Marko Vejinovic trof de paal uit een vrije trap. Door de nederlaag blijft AZ op twaalf punten staan. PSV staat daardoor voor het eerst sinds 8 mei 2016 weer alleen aan kop.