Ajacied begrijpt Keizer: Grote gebeurtenis met Nouri heeft impact op groep

Ajacied begrijpt Keizer: "Grote gebeurtenis met Nouri heeft impact op groep"

24-09-2017 19:05
79

Nick Viergever is het deels eens met Marcel Keizer. De trainer zei vrijdag moeite te hebben met de kritiek van de pers, terwijl het verdriet bij Ajax over de gebeurtenissen rond Abdelhak Nouri nog steeds zo groot is.

"Het maakt mij niet zoveel uit wat de pers zegt. Het gaat erom wat wij als team doen", zegt Viergever na de pijnlijke 1-2 nederlaag van Ajax tegen Vitesse tegen Voetbal Inside. "Ik weet zelf dat het niet goed gaat en het team heeft zelf ook het besef dat we dit seizoen nog geen sprankelende wedstrijd hebben gespeeld."

"Dat er een grote gebeurtenis is geweest met Nouri heeft wel impact op een groep, op een voorbereiding en op het proces. Daar lopen we nog wel mee achter. Een paar weken waren we met ons hoofd bij andere dingen. Dat is volkomen logisch. Wij moeten als groep bij elkaar blijven."

Viergever erkent dat het niveau van Ajax dit seizoen ondermaats is. "Het pubiek ziet een heel ander Ajax dan vorig jaar. We zitten in een dalletje, zeg maar een dal. Daar moeten we als groep uitkomen. Het loopt gewoon heel stroef."

Lees ook: Keizer spreekt over Nouri en pakt media aan: 'Nooit als excuus gebruikt'