Kluivert hekelt 'slordig' Ajax: 'Ik denk dat het geen incident is'

Kluivert hekelt 'slordig' Ajax: 'Ik denk dat het geen incident is'

24-09-2017 20:08
48

Justin Kluivert gelooft dat het nog een goed seizoen kan worden voor Ajax. Zondagmiddag beleefde de Amsterdamse club een nieuw dieptepunt: in eigen huis werd er met 2-1 verloren van Vitesse. Tijdens en na de wedstrijd floten de Ajax-fans hun ploeg hartstochtelijk uit. 

"Het was gewoon slordig", zei Kluivert na afloop in gesprek met Voetbal International. "Onnodige goals tegen en gewoon niet scherp beginnen. Ik weet het echt niet. We probeerden ons spel te spelen, maar je zag dat we het lastig hadden en er niet uitkwamen. Dan ook nog zo'n goal tegen... Het was niet nodig, laten we het daar op houden.'

"Het is denk ik geen incident", vervolgde de jonge aanvaller. "Het is gewoon de scherpte. Ik baal er wel van, maar ik kijk gewoon altijd vooruit. Je kunt nu gaan huilen thuis, of hoe iemand het ook oppakt. Ik huil niet over dit. Ik denk wel na over wat er niet goed is gegaan als team en individueel."

Kluivert blijft positief. "Het is er als team nog niet echt uitgekomen, maar dat komt nog wel. Hoop ik." Hij begrijpt dat trainer Marcel Keizer veel wisselt in de voorhoede. "Ik snap het wel, want onze selectie is breed. Je ziet dat het nog niet helemaal loopt, dus dan is de trainer ook zoekende."