Onthutsende thuisnederlaag: 'Tegen Feyenoord ga je er met 5-0 af'

Onthutsende thuisnederlaag: 'Tegen Feyenoord ga je er met 5-0 af'

24-09-2017 22:57
14

AZ kón zondagavond de gedeelde koploper worden in de Eredivisie. Er moest in het AFAS Stadion alleen nog even gewonnen worden van Excelsior. De clash met de Rotterdammers liep echter volledig verkeerd: 0-2. AZ-doelman Marco Bizot snapte er niets van. 

Binnen tien minuten prijkte de eindstand al op het scorebord in Alkmaar. AZ oogde in de openingsfase slap en ongeïnspireerd. "Waar dat aan ligt? Ik heb geen idee, ik kan alleen voor mezelf spreken. Ik weet hoe ik me instel op een wedstrijd en hoe ik erin ga, dat kan ik niet voor andere jongens doen", aldus Bizot in gesprek met AZ Fanpage. 

"Voor mij geldt dat of we nu een oefenwedstrijd spelen tegen amateurs of we spelen in een volle Kuip, dat maakt voor mij niet uit. Ik wil gewoon elke wedstrijd volle bak ervoor gaan. Zo ben ik in ieder geval deze wedstrijd ook ingegaan. Ik denk dat dat ook wel voor meer spelers gold. Misschien was het gewoon pech of ongeluk."

Volgende week staat voor AZ de kraker tegen Feyenoord op het programma. "Ik denk dat er veel dingen anders en beter moeten. Als je dit doet tegen Feyenoord, ga je er met 5-0 af. Het is nu aan ons om het op te pakken en om te bespreken wat er anders en beter moet."

Lees ook: Van den Brom reageert na pijnlijk verlies: 'Dat is onzin, hou op'