Schöne luidt noodklok: Er moet wel een bepaalde lijn inzitten

Schöne luidt noodklok: "Er moet wel een bepaalde lijn inzitten"

24-09-2017 23:16
17

Lasse Schöne maakt zich zorgen over Ajax. Vanaf de bank zag de Deense routinier zijn team zondagmiddag onthutsend zwak spelen tegen Vitesse. Toen Schöne in de rust in de ploeg kwam, stonden de Amsterdammers al met 0-2 achter. 

Ajax speelde tegen de Arnhemmers een van de slechtste wedstrijden in jaren. Of het de állerslechtste wedstrijd was sinds Schöne bij de club onder contract staat? "Of het echt de slechtste was weet ik niet. Ik heb niet al onze wedstrijden in mijn hoofd zitten, maar dit was inderdaad niet best", zegt de middenvelder in gesprek met Metro.

"Ik vond ons slap, veel te veel achteruitlopen en de instelling was niet goed. We straalden geen geloof uit en waren angstig aan de bal. Het leek vaak of iedereen maar wat deed, er moet wel een bepaalde lijn inzitten. We moeten wel vanuit onze positie blijven spelen."

Trainer Marcel Keizer zal op korte termijn voor een ommekeer moeten zorgen. "Niet alleen hij, maar wij allemaal moeten voor de ommekeer zorgen. Want zo kan het niet langer", aldus Schöne.

Lees ook: Dramatisch Ajax volledig de weg kwijt: 'Keizer en Bergkamp moeten nú vertrekken'