Van Hooijdonk denkt aan Oranje-oproep voor jonge Ajacied: Een specialist

Van Hooijdonk denkt aan Oranje-oproep voor jonge Ajacied: "Een specialist"

25-09-2017 00:00
36

Mocht Wesley Sneijder niet fit genoeg zijn om tijdens de naderende interlandperiode in actie te komen voor Oranje, dan zou Ajacied Frenkie de Jong een prima alternatief zijn voor de recordinternational. Pierre van Hooijdonk zei dat zondagavond bij Studio Voetbal. 

"Ik vind dat het bij het Nederlands elftal in de vorige interlands heel lang duurde voordat er vanaf de zes-positie naar voren werd gespeeld", aldus de oud-spits. "Frenkie speelt bijna alles naar voren. Dat zijn spelers die het spel sneller maken. Dat is een kwaliteit, De Jong beschikt over die kwaliteit. De Jong is wat mij betreft, mocht Sneijder niet fit zijn, een heel goed alternatief."

Kevin Strootman, sterspeler van AS Roma, gaf tijdens de vorige interlands van Oranje het slechte voorbeeld, vindt Van Hooijdonk. "Bij hem duurt dat een fractie van een seconde langer, waardoor de aanvallers later ook een fractie van een seconde minder tijd hebben. Ik wil daar specialisten zien. Sneijder en De Jong zijn dat."

De Jong (20) maakte dit seizoen zijn basisdebuut in de Eredivisie namens Ajax. In totaal heeft de spelverdeler twaalf Eredivisie-duels op zijn naam staan.