'Bergkamp heeft in de vijf jaar dat hij bij Ajax zit heel veel mensen ontslagen'

'Bergkamp heeft in de vijf jaar dat hij bij Ajax zit heel veel mensen ontslagen'

25-09-2017 07:12
45

De resultaten vallen zwaar tegen bij Ajax en dat betekent dat er opnieuw wordt gewezen naar Dennis Bergkamp. De assistent-trainer, die op de achtergrond werkt in Amsterdam, is volgens Henk Spaan deels verantwoordelijk.

"Het is gewoon een enorme beleidsmatige vergissing van het Technisch Hart", aldus Spaan bij Rondo over de aanstelling van Keizer, die een horrorstart beleeft bij Ajax. De Amsterdammers gingen zondag in eigen huis onderuit tegen Vitesse en staan na zes wedstrijden al op acht verliespunten in de Eredivisie.

Wedden

Meer odds

"Bergkamp heeft in de vijf jaar dat hij bij Ajax zit heel veel mensen ontslagen of laten lopen", vervolgt Spaan. "Dokter Edwin Goedhart heeft nog net op tijd ontslag genomen of had weg gemoeten, Bergkamp heeft heel veel fysiotherapeuten ontslagen, waarna ze een of andere atletiektrainer uit Zuid-Afrika hebben gehaald. Die werd hoofd medische zaken."

"Uiteindelijk heeft Bergkamp ook Wim Jonk en Ruben Jongkind weggekregen. Allemaal conflicten", oordeelt Spaan. 'Toen was er ook nog een conflict met Bosz. Bergkamp ontkent dat, maar dat geloof ik niet. En nu is Keizer hoofdtrainer en Saïd Ouaali hoofd opleidingen door Bergkamp. Het zou onbestaanbaar zijn om Keizer nu te ontslaan."