PSV-duo maakt indruk: 'Dat vinden ze niet leuk hoor, bijna niet te verdedigen'

PSV-duo maakt indruk: 'Dat vinden ze niet leuk hoor, bijna niet te verdedigen'

25-09-2017 07:54
24

Sonny Silooy is onder de indruk van Hirving Lozano en Jürgen Locadia. De twee PSV-aanvallers waren zondag trefzeker tijdens de monsterzege op FC Utrecht (1-7).

"Lozano was bij veel goals betrokken. Hij scoorde zelf eenmaal, was meermaals de aangever en kreeg een strafschop", zag Silooy als rapporteur van De Telegraaf. "Die jongen heeft iets speciaals. Hij is snel, doelgericht en herkent de ruimtes. Het is dat hij een paar kansen liet liggen, want hij had er zelf ook drie kunnen maken."

Het voordeel van Lozano is volgens Silooy dat hij op verschillende posities in de aanval uit de voeten kan. "Dat vinden verdedigers niet leuk hoor. (...) Wanneer hij op het juiste moment vertrekt is dat bijna niet te verdedigen. Wanneer hij in mijn team zou spelen zou ik hem telkens de diepte in sturen en de back zich suf laten lopen."

Ook Locadia kan op complimenten rekenen. "Hij stond telkens op de juiste plek om in scoringspositie te komen. Bij FC Utrecht stonden op een gegeven moment vijf verdedigers opgesteld en nog sloop hij er voorbij. Locadia is snel, fysiek sterk en je kunt hem ook aanspelen met een man in zijn rug. Hij is namelijk sterk aan de bal en in de lucht. Daardoor was hij constant gevaarlijk."