Eerste Divisie krijgt na twaalf jaar nieuwe naam: Goed om verder te kijken

Eerste Divisie krijgt na twaalf jaar nieuwe naam: "Goed om verder te kijken"

25-09-2017 12:13
32

Bierproducent Jupiler stopt na twaalf jaar als naamgever van de Eerste Divisie. De competitie stond vanaf 2006 bekend als de Jupiler League, maar zal met ingang van volgend seizoen een nieuwe naam krijgen.

Volgens Marc Boele, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie, wordt het aflopende contract tussen beide partijen niet verlengd. "We zagen dit wel een beetje aankomen, eerlijk gezegd", laat hij weten aan Voetbal International. "We zijn langere tijd in gesprek geweest. Eigenlijk zijn beide partijen tot de conclusie gekomen dat het goed is om verder te kijken na een mooie periode van samenwerking."

Volgens Boele heeft zowel Jupiler als de Eerste Divisie volop geprofiteerd van de sponsoring. "In 2006 was Jupiler een in Nederland vrij onbekend merk, dat inmiddels van een regionaal merk naar een landelijk merk is gegaan. In Noord-Brabant kende men het van het kratje achter op de fiets. Dat is nu wel anders. Ook ons als League heeft het veel gebracht. De af en toe mindere positie van de Jupiler League in het voetballandschap is verbeterd."