Manchester City-huurling schittert in De Kuip: Wilde alleen de bal hebben

Manchester City-huurling schittert in De Kuip: "Wilde alleen de bal hebben"

25-09-2017 13:20
8

NAC won zaterdagavond voor het eerst in de clubgeschiedenis op Eredivisie-niveau een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Dat had het voor een groot deel te danken aan de uitblinkende Manchester City-huurling Manu Garcia.

De kleine Spanjaard begon dit seizoen aan de linkerflank, maar speelde in De Kuip als nummer tien. "Het enige wat ik wilde, is de bal hebben en met de bal spelen. Ik kon me laten vallen naar de zijkanten, inzakken en het spel verdelen", reageert de Spanjaard tegenover BN De Stem. "Op tien heb ik wel veel meer vrijheid. En dan in De Kuip, tegen de kampioen... Ja, dit is de mooiste van allemaal. Mijn meest bijzondere wedstrijd in het shirt van NAC."

De slechts 1,69 meter lange Garcia moet het zeker niet van zijn fysieke kracht hebben. De negentienjarige spelmaker weet echter een en ander te compenseren met zijn ragfijne techniek, net zoals enkele van zijn voorbeelden. "Ik kijk graag naar Modric, Isco en Iniesta. Spelers die het niet van hun fysiek moeten hebben en zich juist onderscheiden door hun kwaliteit aan de bal."