'Welke speler mij het meest verbaasde? Vertonghen. Die jongen heeft goede tricks'

'Welke speler mij het meest verbaasde? Vertonghen. Die jongen heeft goede tricks'

25-09-2017 13:47
19

In zijn vlogs op YouTube en tv-programma Tika Taka Touzani slaagt Soufiane Touzani erin de ene na de andere (top)voetballer voor de camera te krijgen. Daar heeft de straatvoetballer wel een verklaring voor.

"Veel van de jongens die ik benader ken ik persoonlijk of via-via. Als ik hen opzoek, weten zij ook dat we gewoon gaan chillen. Ik ben een van de boys. Ze vertrouwen me, ze weten dat ik niet uit ben op kritiek of om te scoren", vertelt Touzani aan Metro.

"De meeste jongens kunnen wel een balletje trappen hoor. Welke speler mij het meest verbaasde? Jan Vertonghen. Toen hij nog bij Ajax speelde, voetbalde hij vaak in Amsterdam op pleintjes. Die jongen heeft veel goede tricks. En gisteren was ik bij Ruud van Nistelrooij. Die kan gewoon de akka 3000!"

De vertrouwensband levert hem wat op, zegt Touzani. "Voor mijn nieuwe tv-reeks Tiki Taka Touzani was ik op bezoek bij Eljero Elia in Istanbul. Ik vroeg hem naar zijn imago. Als jij dat zou vragen zou hij misschien meteen in een reflex schieten van: waarom vraag je dat? Die argwaan hebben die jongens bij mij niet, waardoor je mooie, open en eerlijke gesprekken krijgt."