Steun vanuit Ajax-selectie voor Keizer: We zijn toch niet in Engeland?

Steun vanuit Ajax-selectie voor Keizer: "We zijn toch niet in Engeland?"

25-09-2017 15:18
69

Nick Viergever staat vierkant achter Marcel Keizer. De Ajax-trainer beleeft een bewogen start als eindverantwoordelijke in Amsterdam. De voorzichtige speculaties over een breuk vindt Viergever onzin.

"We zijn toch niet in Engeland, waar na vier wedstrijden een trainer eruit wordt gebonjourd", vraagt Viergever zich hardop af tegenover Ajax Life. De 28-jarige verdediger refereert daarmee aan het bliksemontslag van Frank de Boer bij Crystal Palace.

Viergever heeft er na de 1-2 nederlaag tegen Vitesse een duidelijke mening over. "De trainer is niet alleen verantwoordelijk, dat zijn wij als groep. Elk individu voelt deze nederlaag. We zijn niet waar we willen zijn, als team zijnde, maar we doen er alles voor, net als de trainer. Je geeft de volle honderd procent en we hebben er vertrouwen in."

Het is bij Ajax gissen naar een verklaring voor het tegenvallende spel en resultaat, ook voor Viergever. "Er zit iets in het team, we willen heel graag, maar het komt er niet uit. Een soort blokkade? Ik weet het ook niet precies, maar als er zulke simpele dingen fout lopen, ligt het niet aan de trainer."