'Vier weken geleden wilde een Eredivisie-club mij nog per direct hebben'

'Vier weken geleden wilde een Eredivisie-club mij nog per direct hebben'

25-09-2017 15:36
23

Kenny Teijsse speelde in Nederland voor FC Utrecht, FC Oss, Helmond Sport, Sparta en Go Ahead Eagles, maar vertoont tegenwoordig zijn kunsten in de Verenigde Staten. Daar heeft hij het goed naar zijn zin.

Teijsse, speler van het in 2016 opgerichte San Francisco Deltas, had meerdere redenen om Nederland te verlaten voor de Verenigde Staten. Het salaris was zo'n reden. "Ja, ik verdien hier zeker beter dan bij Go Ahead", vertelt de 25-jarige verdediger aan VICE Sports. "Ik heb vier weken geleden nog een aanbieding gehad van een club uit de Eredivisie die me per direct wilde hebben, maar ik zei: Nee, dat ga ik niet doen, sorry."

"Ik had het wel een beetje gezien in Nederland, ik heb al op veel plekken gespeeld. Ik wilde iets anders, naar het buitenland. Nu wil ik hier blijven en op mijn kans wachten, tot het einde van het seizoen. En ik wil voor de MLS gaan, daar speel je met de wereldtop. En je zit qua salaris gebakken daar. Ideaal dus", aldus Teijsse, die nu in de NASL, het tweede niveau, speelt. "In de MLS heb je wereldspelers, zoals Pirlo en zo. Maar ook een paar die superslecht zijn. Je moet net het geluk hebben dat je ernaartoe kunt gaan."