'Toen ik wegging bij Ajax, liep Appie als een soort kleuter achter me aan'

'Toen ik wegging bij Ajax, liep Appie als een soort kleuter achter me aan'

25-09-2017 15:52
16

Pelle Clement kan maar moeilijk geloven dat Abdelhak Nouri nooit meer op een voetbalveld zal staan. De twee hadden een speciale band.

Dat vertelt Clement aan Ajax1. "Mijn band met Appie was heel goed. Hij had een bijzonder talent en daar kwam bij dat hij ook nog een heel hoog rendement had. Hij kon niet alleen een extra man op het middenveld creëren, maar ook nog de juiste pass vinden of het zelf afmaken", vertelt de 21-jarige aanvaller.

"In het veld voelden wij elkaar heel goed aan, dat sprak hij ook uit en dat was hartstikke mooi. Als je dat hebt, merk je dat je buiten het veld ook heel goed met elkaar omgaat", vervolgt Clement, die afgelopen zomer Ajax voor Reading verruilde. Dat gebeurde voor de tragedie rond Nouri.

"Ik weet nog goed dat toen bekend werd dat ik wegging bij Ajax, hij als een soort kleuter achter me aan liep. We maakten een rondje over het complex en hij zei continu dat ik toch maar niet weg moest gaan. Hij vroeg ook: Waarom nu al? Dit soort dingen zijn echt typerend voor Appie en dat blijft je altijd bij."