'Het past eigenlijk heel goed bij dit PSV, ook voor Locadia is het beter'

'Het past eigenlijk heel goed bij dit PSV, ook voor Locadia is het beter'

25-09-2017 16:08
27

De nieuwe tactiek van PSV pakte zondag perfect uit in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, dat met liefst 1-7 werd verslagen. Cocu koos voor een 4-4-2-opstelling met een ruit op het middenveld. Een goede zet, zo vindt Kenneth Perez.

"Het past eigenlijk heel goed bij dit PSV. Je hebt de ruimte om te lopen, want ze hebben spelers die ruimtes kunnen bestrijken", vertelt de Deense analist bij FOX Sports. Ook spits Jürgen Locadia voelde zich in het nieuwe systeem duidelijk op zijn gemak. "Dat is natuurlijk de man of the match met vier goals."

"Als hij de ruimte kan krijgen om zijn loopacties te maken en op die manier gevaarlijk kan zijn, dan is hij wel beter dan wanneer hij in de punt staat", aldus Perez. "Daar kan hij eigenlijk alleen vijftien meter naar links of vijftien meter naar rechts bewegen. En dus in een veel kleinere ruimte."

Door de ruime zege bij FC Utrecht gaan de Eindhovenaren aan kop in de Eredivisie met vijftien punten uit zes duels. Rivalen Feyenoord en Ajax hebben een achterstand van respectievelijk drie en vijf punten.