Feyenoord-doelstelling staat overeind: 'Hopelijk kunnen we voor een stunt zorgen'

Feyenoord-doelstelling staat overeind: 'Hopelijk kunnen we voor een stunt zorgen'

25-09-2017 16:25
25

Karim El Ahmadi nam afgelopen zomer de aanvoerdersband over van Dirk Kuyt bij Feyenoord. De 32-jarige Marokkaan is zich bewust van de verantwoordelijkheden die daar bij horen, maar veel moeite heeft hij daar niet mee.

El Ahmadi probeert er onder meer te zijn voor de nieuwe spelers. "Je probeert ze gewoon te helpen. Ik was eigenlijk altijd al wel zo'n type. Alleen nu heb ik de band om", zegt de middenvelder tegen Life After Football. "Daar komt wel wat meer verantwoordelijkheid bij kijken, maar ik kan er wel mee omgaan."

Ook mag El Ahmadi als eerste het veld betreden zodra de Champions League-hymne klinkt in De Kuip. "Dat is wel kippenvel. Ik had het nooit eerder gehoord, alleen op tv en met FIFA. Het is zeker een lekker gevoel en ik ben heel blij dat ik in de Champions League speel." De eerste kennismaking met het miljoenenbal liep echter uit op een teleurstelling. Manchester City won met 0-4.

"Wat je daarvan kan leren? Dat elk foutje wordt afgestraft", aldus de routinier, die op beterschap hoopt tegen Napoli. "Hopelijk gaan we op een andere manier de wedstrijd in als tegen City." De doelstelling staat nog overeind. "Het doel is eigenlijk in Europa blijven, dus sowieso derde worden. En hopelijk kunnen we voor een stunt zorgen door tweede te worden."