Update: FC Lisse boos door KNVB-besluit en overweegt juridische stappen

Update: FC Lisse boos door KNVB-besluit en overweegt juridische stappen

25-09-2017 18:36
48

De strafschoppenserie van het bekerduel van FC Lisse tegen Hoek moet in zijn geheel worden overgenomen. Dat melden de clubs maandag. De penaltyreeks, gewonnen door Lisse, is niet volgens de spelregels verlopen. 

De scheidsrechter liet de penalty's nemen volgens het ABBA-principe. Dat wil zeggen dat ploeg A eerst een strafschop mocht nemen, ploeg B vervolgens twee keer mocht aanleggen, en daarna ploeg A weer aan de beurt was. De KNVB liet eerder al weten dat dit niet volgens de regels is en dat een onderzoek werd ingesteld. 

De strafschoppenserie wordt nu op 4 oktober overgenomen in Lisse. Tijdens de loting voor de tweede ronde van de KNVB Beker werd al rekening gehouden met zo'n scenario. De ploeg die de penalty's het beste neemt, mag op bezoek bij Heracles Almelo.

Update 18.36 uur: FC Lisse is bepaald niet blij met het besluit van de KNVB. 'Zojuist heeft het bestuur van betaald voetbal FC Lisse geïnformeerd dat zij hebben besloten dat de penalty’s overgenomen dienen te worden. De schriftelijke onderbouwing zullen wij nog ontvangen. Na bestudering van de onderbouwing zullen wij kijken of we juridische stappen zullen ondernemen', luidt de reactie van de club.