'Feyenoord kreeg het vorig seizoen voor elkaar om Ajax voor te blijven'

'Feyenoord kreeg het vorig seizoen voor elkaar om Ajax voor te blijven'

25-09-2017 17:08
20

Feyenoord kreeg twee weken geleden klop van Manchester City (0-4), maar dat betekent niet dat Napoli het Champions League-duel met de Rotterdammers licht opneemt. Trainer Maurizio Sarri waarschuwt voor onderschatting.

"Van wedstrijden tegen Ajax wordt altijd gezegd dat ze zwaar zijn. Nu zou dit een makkelijke wedstrijd zijn, maar Feyenoord kreeg het voor elkaar om ze vorig seizoen voor te blijven", zei Sarri maandag op de persconferentie. "Feyenoord is een fysiek sterke ploeg die het gewend is om aan te vallen. Het wordt een lastige wedstrijd."

Net als Feyenoord verloor Napoli zijn eerste wedstrijd, uit tegen Shakhtar Donetsk (2-1). "We moeten ons ervan bewust zijn dat het een heel belangrijke wedstrijd is en dus zo goed mogelijk voor de dag komen. Dat is de weg naar een overwinning. San Paolo zal ons steun geven."

Sarri hoopt dat zijn spelers geen last hebben van het overvolle programma. Napoli speelde deze maand al vijf duels. "We hebben een enorm druk speelschema. Het is bijna onmogelijk om regelmatig te trainen", beklaagt de oefenmeester zich. Hij leeft mee met Arek Milik, die eerder maandag slecht nieuws kreeg. "Ik heb echt met hem te doen en wens hem alle sterkte."