'KNVB om tafel met Amrabat na Marokko-uitnodiging: bal ligt bij Feyenoorder'

'KNVB om tafel met Amrabat na Marokko-uitnodiging: bal ligt bij Feyenoorder'

25-09-2017 18:25
37

De KNVB heeft met Sofyan Amrabat om tafel gezeten om diens interlandtoekomst te bespreken, meldt FOX Sports. De middenvelder van Feyenoord heeft een dubbele nationaliteit en is door Marokko opgenomen in de voorlopige selectie voor het WK-kwalificatieduel met Gabon.

De 21-jarige Amrabat speelde eerder al voor De Leeuwen van de Atlas. Dat betrof evenwel een vriendschappelijke wedstrijd tegen Tunesië, waardoor hij nog altijd van voetbalnationaliteit kan veranderen. Pas als er een officiële A-interland achter zijn naam staat, kan de oud-speler van FC Utrecht niet meer terug.

De bal ligt nu bij Amrabat. Het is nog niet bekend hoe de Feyenoorder er op dit moment zelf in staat. Als hij in actie komt voor Marokko tegen Gabon, staat zijn keuze evenwel vast. Op dezelfde dag speelt het Nederlands elftal de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Ruud Gullit stelde onlangs dat Amrabat niet moet worden opgeroepen alleen om hem 'voetbal-Nederlander' te maken.

"Hij kan voetballen, maar zit in een lastig parket", zei de assistent van bondscoach Dick Advocaat bij Ziggo Sport. "Bij de KNVB houden ze hem al langer in de gaten, maar je kunt toch geen speler selecteren alleen zodat hij voor Nederland kiest? Dat kan toch niet?"