Klopp enthousiast over Oranje-aanvaller: 'Snelheid en goed in de één-tegen-één'

Klopp enthousiast over Oranje-aanvaller: 'Snelheid en goed in de één-tegen-één'

25-09-2017 19:45
8

Jürgen Klopp heeft zijn bewondering uitgesproken voor Quincy Promes in aanloop naar het Champions League-duel tussen Liverpool en Spartak Moskou. De Oranje-international wordt al enige tijd in verband gebracht met een overstap naar Anfield.

Promes was dit seizoen in negen competitieduels al goed voor zes goals en drie assists. Hij vormt vanwege een blessure evenwel een groot vraagteken voor het treffen met Liverpool. Dat weerhield Klopp er niet van de loftrompet te steken over de 25-jarige aanvaller. "Hij is een goede speler, een heel goede speler. Meer valt er niet te zeggen", zegt de Duitse manager tegen The Liverpool Echo.

"We hebben al een Nederlandse speler (Georginio Wijnaldum, red.) die hem heel goed kent en ze zijn goede vrienden, maar dit is niet het moment om het daar over te hebben", vervolgt Klopp, die het als een meevaller beschouwt dat Promes vermoedelijk niet meedoet. "Hij heeft snelheid en is goed in één-tegen-één-situaties, dus als hij niet meedoet is dat een aderlating voor ze."