Ghoochannejhad woedend op Trump: Na dat interview kan ik er nu wel naartoe

Ghoochannejhad woedend op Trump: "Na dat interview kan ik er nu wel naartoe"

25-09-2017 21:30
26

Een opvallend verhaal van Reza Ghoochannejhad: de aanvaller van sc Heerenveen mocht niet naar zijn schoonfamilie in de Verenigde Staten, totdat hij president Donald Trump bekritiseerde in een interview. Reza doet zijn verhaal bij Peptalk op Ziggo Sport.

"Ik kon er niet naartoe. Mijn vrouw is Amerikaanse. Ik heb een Nederlands paspoort, maar ik heb ook een Iraans paspoort. Daardoor mocht ik niet naar Amerika reizen", legt Reza uit. "Dat vond ik heel gek, want daardoor kon ik mijn schoonfamilie niet bezoeken. Ik had een jaar geleden al een aanvraag ingediend bij de ambassade om alsnog in aanmerking te komen."

"Ik zou binnen twee weken antwoord krijgen, maar na een jaar had ik nog niets gehoord. Toen heb ik mijn beklag gedaan in een Nederlandse krant (NRC, red.). Ik vertelde wat ik van Donald Trump vind en dat ik het te gek voor woorden vind dat ik mijn schoonfamilie in Amerika niet kon bezoeken. Drie dagen later had ik mijn visum, na dat interview kan ik er nu wel naartoe", besluit hij zijn verhaal.